Friday, February 8, 2013

Barcelona again

Ott folytatom, hogy a múltkori képeim egyébként egy szórakozóhely képei voltak, ha valaki számára ez nem volt egyértelmű. Egy kocsma, ami olyan mint egy meseerdő, ahol kis patak csordogál, közben meg iszod a Cruzcampot!

Most nézzük tovább, hogy mit láttam, amikor azon a februári éjszakán megérkeztem Barcelonába...

A reptér:A reptérről vonattal és busszal lehet bejutni a városba, de a vonat olcsóbb és talán kényelmesebb is...


Casa Batllo, amikor először megláttam:


Nem igazán tudtam, hogy mire számíthatok Barcelonában. 16 éves koromban jártam itt egyszer, kocsival és úgy emlékszem, gyorsan végeztünk a hellyel. Akkorról is őriztem valami színeset az emlékeimben, csempéket, de semmi konkrét dolog nem volt. Nem olvastam utána a helynek, jobban szeretem a meglepetéseket. Azt tudtam, hogy szép helyre jövök, erről biztosított L is és Freddie Mercury is! :) No, meg Montserrat Caballe hangja. Még indulás előtt Edit mondta, hogy a Park Güellt ki ne hagyd! És ez az egy dolog volt biztos, a Park Güellt meg kell néznem!

Sétáltunk haza a fagyos februári éjen és ilyeneket láttam (életemben először voltam világvárosban, azaz felnőtt fejjel először). Vagy lehet, hogy nem is, de én olyan amorf vagyok, hogy pár éve hallottam először a Louis Vuittonról és abban sem vagyok biztos, hogy most épp nem a kínai verziót nevét írtam-e le.
Aztán mentünk tovább, a következő Gaudí házig. Ekkor, éjjel fél egy fele már EGÉSZEN pontosan tudtam, hogy mit keresek itt, és mi az, amit látnom KELL! Hirtelen eszembe jutott Gaudí, hogy Barcelona=Gaudí, de azt nem tudtam pontosan, hogy mi AZ. Shame on me!

Ezután nem sokkal hazértünk, előtte még beugrottunk a törökhöz egy-egy kebabért ide, amit aztán minden este megtettünk, kivéve, amikor az etióp étteremben tömtük magunkat degeszre! Ebben az étteremben egészen elképesztően finomak az étkek és most a törökről beszélek, bár ugynezt kell elmondjam az etiópról is! :)

Szállásunk, ami L-nek majd' négy hónapig volt otthona Barcelona Gracia negyedében volt. Nagyon jó kis környék ez, kicsit hosszabb sétára a Park Güelltől, ahova másnap el is csattogok, bár nem volt biztos, hogy eljutok, hiszen farkasordító hideg volt, én pedig a NYÁRból jöttem, ahol nagyon nem volt szükségünk télikabátra, sapkára, sálra, kesztyűkre. Így ezeket másnap kellett beszereznem. Sajnos elég csóringer voltam ahhoz, hogy a nagy leárazásokat kiélvezzem és enyém legyen egy 40 eurós Mango télikabát, így csak a derékig érő kabátimitációmban nyomtam négy napig és a legmeghatározóbb élményem Gaudí és az ízek mellett: a hihetetlen hideg! Ottaniak is mondták, hogy nem szokott ennyire hűvös lenni és miután elmentem, L is örömmel mesélte, hogy sikerült kifognom az év leghidegebb hetét! Ahogy kell!

Persze ezt még azért megelőzte az út körüli csavar, ugyanis egy csütörtöki napon utaztam és hétfőn hallottam a jó hírt, hogy a Spanair, amivel utaztam volna, csődbe ment. Így abban sem voltam biztos, hogy eljutok oda, hiszen 3 nap alatt kellett repülőjegyet venni és, hát nem túl drágáért, mert valahogy nem volt olyan sok pénz erre. De megoldotta L, talált 70 euróért jegyet, ami baromira nem olcsó nekem, de akkor és ott hajlandóak voltunk ezt az áldozatot meghozni az utamért. Bárki hajlandó lett volna, ha hallja az agonizálásomat skype-on, amihez L-nek szerencséje volt...

Miután megvacsoráztuk, volt már éjjel 1 óra is, gyorsan ágyba bújtunk, mert reggel mentünk a reptérre L szüleiért!

A hőmérséklet nem lett jobb, de a reptér szép volt, és jó volt sok-sok hónap után újra találkozni a családdal!
A reptéren velük is találkoztunk és láttunk szép Miró szobrot is:Na, most sürgősen befejezem, mert durván sok képet sikerült megint összehoznom! És hol van még a La Sagrada Família???


No comments:

Post a Comment